Mijn verhaal

Borsthout is ontstaan uit een passie die ik, Dave Borst, kreeg tijdens het maken van meubels voor eigen gebruik. Lees mijn verhaal en hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen bij de realisatie van uw nieuwe houtproject.

Van hobby tot vakwerk

Mijn verhaal begint in 2012. Tijdens het inrichten van mijn eigen interieur liep ik tegen het probleem aan dat ik niet het juiste kon vinden, waar ik naar op zoek was. Het formaat van een meubel was niet goed, of de vormgeving was net niet wat ik in mijn hoofd had. Ook had ik het idee dat binnen en buiten vaak niet bij elkaar pasten. Ik wilde graag wat aan deze mismatch doen. Ik ben toen begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van mijn eigen meubels. De meubels zelf maken was dé oplossing voor mijn interieur. Steeds vaker werd ik gevraagd of ik voor derden ook dergelijke meubels kon maken. Dit resulteerde in de stap om van mijn hobby mijn werk te gaan maken.

Mijn kernwaarden

Ik ben van oorsprong creatief ingesteld en probeer altijd in oplossingen te denken. Daarbij houd ik altijd de eigenschappen van de materialen, het budget en gewenste uitstraling in het achterhoofd. Daarnaast ben ik een perfectionist, makkelijk in de omgang en flexibel.
 

Portfolio, unieke houtprojecten

Neem eens een overkapping die ik ontworpen en gemaakt heb. Deze plaats ik met gedetailleerde foto’s op mijn website zodat een potentiële klant kan zien wat voor werk ik aflever. Maar deze gebruik ik ook als referentiebeelden tijdens het bespreken van een opdracht. Op basis van een aantal foto’s kunnen we snel achterhalen welke stijl of houtsoort het beste bij je past. Mijn website is mijn portfolio, mijn passie is houtwerk.

Digitaal ontwerpen

Voor het ontwerpen van een tuinhuis, overkapping of ander houtproject maak ik gebruik van diverse tekenprogramma’s om uw opdracht helemaal naar wens uit te werken. Vanuit mijn achtergrond als stedenbouwkundige was ik al bekend met creatief tekenen en de bijbehorende software. Ik vind het een uitdaging om iets te mogen ontwerpen, iets unieks te creëren.

 

Uitbreiding

Door de jaren heen is de vraag naar unieke houtprojecten steeds groter geworden. Mijn doel is altijd geweest om van ontwerp tot realisatie bij een project betrokken te blijven. Het liefst heb ik iedere plank zelf in mijn handen. Door de omvang van de diverse houtprojecten is dit niet altijd meer mogelijk. Al ben ik altijd zelf bij iedere realisatie betrokken. Nu wordt mijn kennis en kunde versterkt door een aantal vakmannen. Ook zij delen mijn passie voor hout. Zo zijn wij sterk in houtwerk, zowel binnen als buiten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die mijn team en ik u kunnen bieden?

Stuur een e-mail naar info@borsthout.nl of bel naar +31 (0)6 23 20 66 68